• Edifici Q, Campus UAB

      08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

      Espanya

    Acceptar estudiants de doctorat

    Projectes de doctorat

    BIDEKO - desarrollo de baterias primarias compostables

    Calculat sobre la base del núm. de les publicacions emmagatzemades a Pure i cites de Scopus
    20072024

    Producció científica per any

    Perfil personal

    Interessos de recerca

    La seva gran motivació en recerca és comprendre el metabolisme dels materials i l’energia en els sistemes socioeconòmics i els impactes ambientals que generen al llarg del seu cicle de vida. És experta en el camp de l’economia circular i en eines ambientals com l’ecodisseny, l’anàlisi de fluxos de materials, l’anàlisi de cicle de vida i anàlisi d’exergia. Aquestes eines les ha aplicades principalment per l’estudi del metabolisme de metalls i l’anàlisi d’equips elèctrics i electrònics.

    Indicadors Generals de qualitat de la producció científica

    En producció científica, té 35 articles en revistes indexades JCR d’un total de 39 articles científics, 41 articles i presentacions de conferències, 11 informes tècnics, 4 capítols de llibres, 3 programes registrats pel BOIP i una llista de 50 activitats docents i de difusió que inclouen entrevistes a radio, conferències amb estudiants de diversos nivells acadèmics (secundària, universitària) i tallers en fires.

    La Dr Talens ha participat en 15 projectes finançats pels ministeris d’Espanya i la Comissió Europea – CE (4 d’ells com IP), inclosos 8 contractes com a experta externa de la CE per a l’avaluació de propostes de projectes en convocatòries H2020 i seguiment de projectes H2020 en curs (2017-2020). Actualment es IP d’un projecte EU ‘Green valorisation of CO2 and Nitrogen compounds for making FErTIlizers(CONFETI)’ i co-IP d’altres dos projectes: Bateries biodegradables i compostables per a l’agricultura de precisió i sistemes energètics descentralitzats (BIDEKO)’ i ‘Sustainable upgraded WWTP’s for resource recovery, water reuse and health surveillance in the mediterranean región (SPORE-MED)’. Des de 2017, ha aconseguit un finançament que supera l’1.5M d’euros, la major part en convocatòries competitives de projectes europeus.

    Gestió docent

    A nivell docent, la Dr Talens Peiró està acreditada per l’ANECA com a ‘professora contrada doctor’ (2013). En 2020, va obtenir la certificació I3 (I3/2020/436) de la Agencia Española de Investigación, i en 2021, l’acreditació recerca (7NPR7C3QP)’ de la Agència de Qualitat Universitària de Cataluña.

    La Dra Talens ha ocupat diversos llocs docents en diverses universitats, havent-hi realitzat un total de 71 ECTS. La seva experiència docent ha estat majoritàriament a la UAB, concretament en postgraus. Destaca sobretot la docència supervisada (61%) que ha realitzat al Màster en Estudis Interdisciplinaris de Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social. La seva experiència com a docent es va iniciar durant la seva etapa de doctoranda a la UAB on va impartir classes de problemes de l’assignatura de sistemes energètics sostenibles del màster Joint European Masters Program in Environmental Studies (JEMES), i també va ser professora visitant en la Vrijeit Universiteit Brussels on va impartir l’assignatura Industry and Ecology durant dos anys acadèmics. Posteriorment va ser professora visitant a la UPV on va impartir la assignatura optativa ecologia industrial durant un curs acadèmic. Va reprendre la seva experiència docent el 2017 quan es va incorporar a la UAB com a investigadora post-doctoral Beatriu de Pinós. Des del 2018 és professora de Ecologia Industrial al mòdul de conceptes interdisciplinaris del Màster en Estudis Interdisciplinaris de Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social a l’ICTA-UAB. Des de 2021 també imparteix docència assignada al departament Enginyeria Química, Biològica i Ambiental (DEQBA) al grau de Ciència i Tecnologia dels aliments i al grau d’enginyeria química.

    A la UAB, es membre de les comissions d’avaluacions de treballs final de màster. Té una participació destacable en comissions de seguiment de doctorat, i de forma més rellevant com a membre de la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat en Ciències i Tecnologia Ambientals de la UAB (menció d’excel·lència del Ministeri d’educació per al RD 1393/2007) des de 2019.

    Experiència relacionada amb els SDG de les Nacions Unides

    El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius globals de desenvolupament sostenible (SDG) per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. El treball d'aquesta persona contribueix als següents SDG:

    • ODG 2 – Fam zero
    • ODG 4 – Educació de qualitat
    • ODG 6 – Aigua potable i sanejament
    • ODG 7 – Energia neta i assequible
    • ODG 8 – Treball digne i creixement econòmic
    • ODG 9 – Indústria, innovació i infraestructures
    • ODG 11 – Ciutats i comunitats sostenibles
    • ODG 12 – Consum i producció responsables
    • ODG 13 – Lluita contra el canvi climàtic

    Educació / qualificació acadèmica

    Doctor/a, CIENCIA I TECNOLOGIA AMBIENTALES, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

    Data d'adjudicació: 18 d’oct. 2009

    Altres, Certificado de Aptitud pedagógica, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

    Data d'adjudicació: 27 de set. 2007

    Altres, Diploma de estudios avanzados (Ciencias ambientales), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

    Data d'adjudicació: 28 d’abr. 2006

    Enginyer/a, Ingeniería Técnica industrial (química industrial), Universitat Politècnica de València (UPV)

    Data d'adjudicació: 14 d’oct. 2002

    Màster, MSc Clean Manufacturing Technologies, Teesside University

    Data d'adjudicació: 15 de set. 2002

    Altres, BSc studies in engineering, Teesside University

    Data d'adjudicació: 17 de jul. 2001

    Posicions externes

    Oficial de suport científic, Institute for Environment and Sustainability (IES)

    1 de set. 201331 d’ag. 2016

    Investigadora post-doctoral, INSEAD The Business School for the World

    1 d’abr. 201120 de jul. 2013

    GESTIÓ DE PROJECTES NACIONALS I EUROPEUS, AIDICO

    7 de gen. 200431 de des. 2004

    Beca tècnica I+D, AIDICO

    15 de febr. 200331 de des. 2003

    Fingerprint

    Consulta els temes de recerca on Laura Talens Peiro està actiu. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs d’aquesta persona. Junts formen un fingerprint únic.
    • 1 Perfils similars

    Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

    Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.