Calculat sobre la base del núm. de les publicacions emmagatzemades a Pure i cites de Scopus
1995 …2024

Producció científica per any

Perfil personal

Interessos en recerca

L'activitat investigadora sl'he desenvolupada a la Univ. Autònoma de Barcelona (UAB) en les línies de Modelització, Simulació i Optimització aplicades a el sector industrial a la millor dels processos logístics de producció i transport. He format part de l'equip de recerca en projectes d'enginyeria i arquitectura industrial, projectes d'investigació nacionals, projectes regionals i projectes europeus.

En 2004-2008, vaig ser el coordinador de el Grup de Recerca Emergent: LOGISIM: Modelatge i simulació de sistemes logístics (reconeguda com a consolidació des de 2009).

Les tècniques i Mètodes de simulació i optimització que he Desenvolupat en el llarg de la meva trajectòria professional sempre han estat orientats a la resolució de problemes industrials reals relacionats amb l'àmbit de la logística (sistemes altament Complexos i crítics per a la competitivitat del nostre sector industrial) , Havent aconseguida la transferència de coneixement en solucions i productes que actualment estan en explotació i són utilitzats per diferents empreses. La confidencialitat industrial tant de les dades com dels resultats no ha permesa en Moltes vegades valorar la innovació dels resultats de la recerca en publicacions científiques, aportacions que por altra part certifiquen les empreses on s'han aplicat els Mètodes desenvolupats com AENA, Boeing, Nortia, Swissport, ISDEFE o INTA entre altres. Durant Els últims anys he aplicada en anàlisi de models causals i la implementació d'algoritmes d'optimització per al disseny d'eines de suport a la decisió per a la planificació i programació d'activitats. Aquest Coneixement s'ha aplicat a sectors de serveis com la sanitat, la gestió aeroportuària, els caixers automàtics i darrerament la UTM. He participació com a assessor científic en dos projectes H2020 (EuroDRONE i Interfacing) i también en el disseny de diverses aplicacions comercials desenvolupades per l'empresa Aslogic, i EBT (empresa de base tecnològica) participada per la UAB. 

Indicadors Generals de qualitat de la producció científica

Tesis doctorals supervisades: 4
Total de citacions: 108 (Scopus) / 113 (ResearchGate) / 218 (Google Scholar)
Índex h: 5 (Scopus) / 6 (ResearchGate) / 8 (Google Scholar)

En el període 2011-2020, he estat membre de l'equip d'investigació de 10 projectes europeus FP7 i H2020 (STREAM, FUPOL, Enhancing the transfer of Intelligent Transportation System innovations to the market, INNOCAST, INTERACTION, AGENT, PARTAKE, Newbits, EVOATM i ePilots), 3 projectes finançats pel ministeri, IP d'un projecte competitiu finançat per RecerCaixa i 4 acords amb finançament privat.

A més de les publicacions científiques enumerades en el meu currículum, cal destacar el reconeixement obtingut en dues de les contribucions com "premi a la millor feina", especialment "A Constraint Programming Model with Time Uncertainty for Cooperative Flight Departures" en el Seminari ATM 2017, una de les conferències més prestigioses en l'àmbit de la gestió de l'trànsit aeri.

Sóc cofundador de 2 empreses spin-off, autor d'una patent i 3 RPI en explotació industrial i membre d'un Centre de Transferència de Tecnologia LogiSim, acreditat pel CIDEM.

Gestió docent

Durant els últims anys he participat en l'elaboració de el programa d'estudis de la llicenciatura en gestió aeronàutica, que he coordinat entre 2010 i 2017. He liderat el disseny i desplegament de l'Màster en Gestió Aeronàutica (coordinat per mi 2005-2010) i el Màster Europeu en Logística i Gestió de la Cadena de Subministrament, implementat conjuntament amb altres 2 universitats europees, coordinat per mi des de la seva etapa de disseny en el període 2007-08 (Erasmus CD 134.522-LLP-1-2007-1-ESERASMUS-ECDSP)

Experiència relacionada amb els SDG de les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius globals de desenvolupament sostenible (SDG) per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. El treball d'aquesta persona contribueix als següents SDG:

  • ODS 8 - Treball digne i creixement econòmic
  • ODS 9 - Indústria, innovació i infraestructures
  • ODS 11 - Ciutats i comunitats sostenibles
  • ODS 13 - Lluita contra el canvi climàtic

Educació / qualificació acadèmica

Doctor/a, Informàtica, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Data d'adjudicació: 13 de nov. 2003

Enginyer/a, Informàtica, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Data d'adjudicació: 1 de febr. 1991

Fingerprint

Consulta els temes de recerca on Juan Jose Ramos Gonzalez està actiu. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs d’aquesta persona. Junts formen un fingerprint únic.
  • 1 Perfils similars

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.