Projectes per any
Perfil personal
Interessos de recerca
Jordi Saldo és llicenciat en biologia (UB) i en ciència i tecnologia dels aliments (UAB) i doctor en ciències dels aliments (UAB). Abans de començar els seus estudis de postgrau, va treballar durant 8 anys en empreses de greixos i olis (Henkel Ibérica i Vandemoortele), on va reunir una bona base en el processament d’aliments a nivell industrial. Jordi Saldo és professor associat de la UAB des del 2011, després d’haver completat un mandat. Anteriorment va ser professor associat a la UPC (2003-2006), impartint operacions de la unitat, mètodes de processament d'aliments i altres assignatures similars. És professor visitant al Centro de Productos Bióticos (CEPROBI), que forma part del Instituto Politécnico Nacional (IPN) de Mèxic des del 2016, i col·labora regularment amb la Universitat Politècnica Equinoccial (Quito, Equador) des del 2015.
L'investigador té tres pistes de recerca avaluades positivament (l'última el 2016). Li han publicat 40 articles de revistes indexats a Web of Science (20 al 1r quartil), amb un índex h de 16. Aquests articles han rebut mil cites, 63,8 cites / any en els darrers 5 anys (2014-19). És membre del consell editorial del Journal of Dairy Research i ha estat revisant fins a 20 revistes diferents. El doctor Saldo ha dirigit 7 tesis doctorals (i 5 més en curs) i 11 tesis de màster i ha participat en 2 projectes internacionals dedicats a l'educació universitària, el 159444-1-2009-1-DK-EMMC; Erasmus Mundus Master Food of Life (EMFoL), finançat per l'Agència Executiva per a l'Educació Audiovisual i la Cultura (EACEA), on el Dr. Saldo va ser PI per a la participació de la UAB. El segon projecte ha estat la Universitat Llatinoamericana, al centre dels reptes de innovacions tècniques i socials sostenibles en els sistemes agroalimentaris territorials (INOVIA), finançat també per l’Agència Executiva d’Educació, Audiovisual i Cultura (Brussel·les) per al període 2016 -19. El Dr. Saldo ha estat IP de diferents projectes dedicats a la transferència de tecnologia, com ara contractes amb Arrossaires del Delta de l'Ebre (2016-2020), amb l'Associació Catalana d'Escorxadors i Vendes de Desfer (2013) o bé mitjançant programes competitius com RTC -2014-3157-2 Desenvolupament d’una nova generació d’equips UHPH per a l’esterilització d’aliments líquids (UHPH4FOOD), amb INSTALACIONES YPSICON SL. Ha atret efectivament talent amb el programa TECNIOSpring (finançat amb les accions de Marie Skłodowska-Curie) per contractar postdocs altament qualificats (TECSPR19-1-0082).
El doctor Saldo va començar a treballar amb el processament de dades multivariant el 1999, introduït en aquest tema durant la seva estada predoctoral a UCC (Irlanda). Ha aplicat aquestes habilitats a diversos projectes de recerca, amb una producció reflectida en articles de revistes, i impartint cursos curts a la Universitat Politècnica Equinoccial, i la seva aplicació per resoldre alguns dels problemes que presenten els contractes amb empreses.
El investigador ha participat en diferents tipus de projectes, finançats a nivell europeu per dirigir contractes amb empreses. Ha estat treballant amb el nucli d’aquest equip de recerca en fluorescència en els projectes AGL2012-33957 i COMRDI15-1-0027, aplicant mètodes òptics basats en mesures de fluorescència i tractament de dades multivariants espectrals per produir models de predicció aplicats al processament de lactis i carns.
Experiència relacionada amb els SDG de les Nacions Unides
El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius globals de desenvolupament sostenible (SDG) per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. El treball d'aquesta persona contribueix als següents SDG:
Educació / qualificació acadèmica
Doctor/a, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Data d'adjudicació: 24 d’oct. 2002
Llicenciat/da, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Data d'adjudicació: 25 d’oct. 1997
Postgrau, Certificat d'Aptitud Pedagògica, Institut de Ciències de l’Educació
Data d'adjudicació: 1 de juny 1991
Llicenciat/da, Biologia, Universitat de Barcelona (UB)
Data d'adjudicació: 10 de juny 1990
Posicions externes
Titular d'Universitat interí, Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
1 de febr. 2003 → 14 de set. 2005
Professor Asociat a Temps Parcial, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
15 de set. 2002 → 31 de gen. 2003
Tècnic de Suport a la Recerca, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
1 de gen. 2002 → 31 d’oct. 2002
Becari de Formació en la Investigació, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
1 de febr. 1998 → 31 de des. 2001
Professor Asociat a Temps Parcial, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
1 de nov. 1997 → 20 de des. 1997
Analista de laboratori, Henkel Ibérica, S.A. División de Grasas Alimentarias
20 de maig 1997 → 18 de febr. 1998
Analista de laboratori, Henkel Ibérica, S.A. División de Grasas Alimentarias
1 d’ag. 1995 → 30 de set. 1995
Responsable de Gestió de Qualitat, Mosa Alimentaria, S.A.
4 de nov. 1994 → 3 de març 1995
Adjunt al responsable de Gestió de Qualitat, Vandemoortele Ibérica, S.A.
1 de febr. 1994 → 31 de jul. 1994
Analista de laboratori, Henkel Ibérica, S.A. División de Grasas Alimentarias
1 de febr. 1991 → 31 de gen. 1994
Fingerprint
- 1 Perfils similars
Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys
-
FUNCIONALIZACION DE PROTEINAS ALTERNATIVAS MEDIANTE LA APLICACION DE TECNOLOGIAS DINAMICAS DE HOMOGENEIZACION Y ULTRASONIDOS
Trujillo Mesa, A. J. (PI), Ferragut Perez, V. F. (Investigador/a Principal 2), Capellas Puig, M. (Investigador/a), Juan Godoy, B. (Investigador/a), Saldo Periago, J. (Investigador/a) & Toldrà Alegret, M. (Investigador/a)
1/09/24 → 31/12/27
Projecte: Projectes i Ajuts a la Recerca
-
OPTICmizing: OPTICmizing. A smart photonic TBE for the agro-food industry of the future
Castillo Zambudio, M. (PI), Gomez Palma, A. (Beneficiari/a), Mor Mur Francesch, M. (Investigador/a), Rodriguez Jerez, J. J. (Investigador/a), Saldo Periago, J. (Investigador/a), Trujillo Mesa, A. J. (Investigador/a), Zamora Viladomiu, A. (Investigador/a), Buffa Dunat, M. N. (Altres), Gomà Huguet, A. (Altres), Marín Anglada, X. (Altres), Morales Rodríguez, A. M. R. (Altres), Verdugo González, L. (Altres) & Perez Playa, B. (Predoctoral)
23/07/24 → 4/10/25
Projecte: Projectes i Ajuts a la Recerca
-
BrownBin: Household food waste new life under sustainable cities: a feasibility study_BrownBin
Barrena Gomez, R. (Investigador/a), Moral Vico, A. J. (Investigador/a) & Saldo Periago, J. (PI)
30/11/22 → 29/11/23
Projecte: Projecte Internacional de Recerca
-
L'université latino-américane, au cour des engeux d'innovations techniques et sociales durables dans les systèmes agroalimentaires territoriaux (INOVIA)
Ferragut Perez, V. F. (PI), Carmen Silvia Fávaro Trindade (Investigador/a), Eliana Janet Sanjinez Argandoña (Investigador/a), Erick Rojas Balcazar (Investigador/a), Erol KÜLAHCI (Investigador/a), Ileana Alfaro (Investigador/a), Jesus Zamora Gutiérrez (Investigador/a), Luc Martin (Investigador/a), Manuela Pintado (Investigador/a), Mor Mur Francesch, M. (Investigador/a), Patricia Arguedas (Investigador/a), Saldo Periago, J. (Investigador/a), Sylvie Davidou (Investigador/a), Trujillo Mesa, A. J. (Investigador/a) & Wack Anne-Lucie, Directrice General (Investigador/a)
Education Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA)
15/10/16 → 14/10/19
Projecte: Projectes Educatius Internacionals
-
Desarrollo de una nueva generación de equipos UHPH para el esterilizado de alimentos líquidos (UHPH4FOOD).Empresa:INSTALACIONES YPSICON SL.
Saldo Periago, J. (PI)
Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO)
1/02/14 → 31/12/16
Projecte: Projectes i Ajuts a la Recerca
-
Comparison of Gamma-Oryzanol Nanoemulsions Fabricated by Different High Energy Techniques
Jaime-Báez, R., Saldo Periago, J. & González-Soto, R. A., 17 de jul. 2024, In: Foods. 13, 14, 2256.Producció científica: Contribució a revista › Article › Recerca › Avaluat per experts
Accés Obert -
Metal-Organic Framework-Based Antimicrobial Touch Surfaces to Prevent Cross-Contamination
Fonseca García, J., Cano-Sarabia, M., Cortes Garmendia, M. P., Saldo, J., Montpeyó García Moreno, D., Lorenzo Rivera, J., Llagostera Casas, M., Imaz, I. & Maspoch Comamala, D., 21 de maig 2024, In: Advanced Materials. 10 pàg.Producció científica: Contribució a revista › Article › Recerca › Avaluat per experts
Accés Obert1 Citació (Web of Science) -
Validation of a Portable Fluorescence Spectroscopy System to Monitor Heat Damage in Industrially Processed Milk
Alvarado, U., Zamora, A., Arango, O., Saldo, J. & Castillo, M., 2 de març 2024, In: Foods. 13, 5, 780.Producció científica: Contribució a revista › Article › Recerca › Avaluat per experts
Accés Obert1 Citació (Scopus) -
Study the correlation between the instrumental and sensory evaluation of 3D-printed protein-fortified potato puree
Mirazimi, F., Saldo, J., Sepulcre, F. & Pujolà, M., 1 d’abr. 2023, In: European Food Research and Technology. 249, 6, pàg. 1669-1675 7 pàg.Producció científica: Contribució a revista › Article › Recerca › Avaluat per experts
Accés Obert6 Cites (Scopus) -
Enriched puree potato with soy protein for dysphagia patients by using 3D printing
Saldo, J., Mirazimi, F., Sepulcre, F., Gràcia, A. & Pujolà, M., de des. 2022, In: Food Frontiers. 3, 4, pàg. 706-715 10 pàg.Producció científica: Contribució a revista › Article › Recerca › Avaluat per experts
40 Cites (Scopus)2 Descàrregues (Pure)
Tesi
-
Cambios en las características de un queso de leche de cabra sometido a alta presión hidrostática. Aceleración de la maduración
Saldo Periago, J. (Autor), Guamis López, B. (Director/a) & Sendra Nadal, E. (Director/a), 10 d’oct. 2002Tesi d’estudis: Tesi doctoral