Calculat sobre la base del núm. de les publicacions emmagatzemades a Pure i cites de Scopus
1998 …2024

Producció científica per any

Perfil personal

Interessos en recerca

Jordi Saldo és llicenciat en biologia (UB) i en ciència i tecnologia dels aliments (UAB) i doctor en ciències dels aliments (UAB). Abans de començar els seus estudis de postgrau, va treballar durant 8 anys en empreses de greixos i olis (Henkel Ibérica i Vandemoortele), on va reunir una bona base en el processament d’aliments a nivell industrial. Jordi Saldo és professor associat de la UAB des del 2011, després d’haver completat un mandat. Anteriorment va ser professor associat a la UPC (2003-2006), impartint operacions de la unitat, mètodes de processament d'aliments i altres assignatures similars. És professor visitant al Centro de Productos Bióticos (CEPROBI), que forma part del Instituto Politécnico Nacional (IPN) de Mèxic des del 2016, i col·labora regularment amb la Universitat Politècnica Equinoccial (Quito, Equador) des del 2015.
L'investigador té tres pistes de recerca avaluades positivament (l'última el 2016). Li han publicat 40 articles de revistes indexats a Web of Science (20 al 1r quartil), amb un índex h de 16. Aquests articles han rebut mil cites, 63,8 cites / any en els darrers 5 anys (2014-19). És membre del consell editorial del Journal of Dairy Research i ha estat revisant fins a 20 revistes diferents. El doctor Saldo ha dirigit 7 tesis doctorals (i 5 més en curs) i 11 tesis de màster i ha participat en 2 projectes internacionals dedicats a l'educació universitària, el 159444-1-2009-1-DK-EMMC; Erasmus Mundus Master Food of Life (EMFoL), finançat per l'Agència Executiva per a l'Educació Audiovisual i la Cultura (EACEA), on el Dr. Saldo va ser PI per a la participació de la UAB. El segon projecte ha estat la Universitat Llatinoamericana, al centre dels reptes de innovacions tècniques i socials sostenibles en els sistemes agroalimentaris territorials (INOVIA), finançat també per l’Agència Executiva d’Educació, Audiovisual i Cultura (Brussel·les) per al període 2016 -19. El Dr. Saldo ha estat IP de diferents projectes dedicats a la transferència de tecnologia, com ara contractes amb Arrossaires del Delta de l'Ebre (2016-2020), amb l'Associació Catalana d'Escorxadors i Vendes de Desfer (2013) o bé mitjançant programes competitius com RTC -2014-3157-2 Desenvolupament d’una nova generació d’equips UHPH per a l’esterilització d’aliments líquids (UHPH4FOOD), amb INSTALACIONES YPSICON SL. Ha atret efectivament talent amb el programa TECNIOSpring (finançat amb les accions de Marie Skłodowska-Curie) per contractar postdocs altament qualificats (TECSPR19-1-0082).
El doctor Saldo va començar a treballar amb el processament de dades multivariant el 1999, introduït en aquest tema durant la seva estada predoctoral a UCC (Irlanda). Ha aplicat aquestes habilitats a diversos projectes de recerca, amb una producció reflectida en articles de revistes, i impartint cursos curts a la Universitat Politècnica Equinoccial, i la seva aplicació per resoldre alguns dels problemes que presenten els contractes amb empreses.
El investigador ha participat en diferents tipus de projectes, finançats a nivell europeu per dirigir contractes amb empreses. Ha estat treballant amb el nucli d’aquest equip de recerca en fluorescència en els projectes AGL2012-33957 i COMRDI15-1-0027, aplicant mètodes òptics basats en mesures de fluorescència i tractament de dades multivariants espectrals per produir models de predicció aplicats al processament de lactis i carns.

Experiència relacionada amb els SDG de les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius globals de desenvolupament sostenible (SDG) per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. El treball d'aquesta persona contribueix als següents SDG:

  • ODS 3 - Bona salut i benestar
  • ODS 13 - Lluita contra el canvi climàtic

Educació / qualificació acadèmica

Doctor/a, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Data d'adjudicació: 24 d’oct. 2002

Llicenciat/da, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Data d'adjudicació: 25 d’oct. 1997

Postgrau, Certificat d'Aptitud Pedagògica, Institut de Ciències de l'Educació de la UAB (ICE-UAB)

Data d'adjudicació: 1 de juny 1991

Llicenciat/da, Biologia, Universitat de Barcelona (UB)

Data d'adjudicació: 10 de juny 1990

Posicions externes

Titular d'Universitat interí, Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

1 de febr. 200314 de set. 2005

Professor Asociat a Temps Parcial, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

15 de set. 200231 de gen. 2003

Tècnic de Suport a la Recerca, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

1 de gen. 200231 d’oct. 2002

Becari de Formació en la Investigació, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

1 de febr. 199831 de des. 2001

Professor Asociat a Temps Parcial, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

1 de nov. 199720 de des. 1997

Analista de laboratori, Henkel Ibérica, S.A. División de Grasas Alimentarias

20 de maig 199718 de febr. 1998

Analista de laboratori, Henkel Ibérica, S.A. División de Grasas Alimentarias

1 d’ag. 199530 de set. 1995

Responsable de Gestió de Qualitat, Mosa Alimentaria, S.A.

4 de nov. 19943 de març 1995

Adjunt al responsable de Gestió de Qualitat, Vandemoortele Ibérica, S.A.

1 de febr. 199431 de jul. 1994

Analista de laboratori, Henkel Ibérica, S.A. División de Grasas Alimentarias

1 de febr. 199131 de gen. 1994

Fingerprint

Consulta els temes de recerca on Jordi Saldo Periago està actiu. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs d’aquesta persona. Junts formen un fingerprint únic.
  • 1 Perfils similars

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.