• Telèfon+3493 5811968
  • Travessera dels Turons s/n, Facultat de Veterinària

    08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

    Espanya

Acceptar estudiants de doctorat

Disposat a parlar amb els mitjans de comunicació

Calculat sobre la base del núm. de les publicacions emmagatzemades a Pure i cites de Scopus
19992024

Producció científica per any

Perfil personal

Interessos en recerca

Eduard José Cunilleras es va llicenciar en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l'any 1997. Va rebre una beca de 2 anys per a estudis de postgrau de la Fundació "la Caixa" i es va incorporar a l'Hospital Veterinari  de la "Ohio State University" on va realitzar un internat en Medicina i Cirurgia Equines (1998) i un programa de residència de 3 anys en Medicina Interna Equina. Es va convertir en "Diplomat de l'American College of Internal Medicine"(subespecialitat de Medicina Interna dels Grans Animals) l'any 2001. Va dur a terme un programa de doctorat en Medicina Veterinària, que implicava el metabolisme dels hidrats de carboni en cavalls en exercici, obtenint el seu títol de doctor l'any 2004. Va fer els seus estudis postdoctorals a "The Animal Health Trust" a Newmarket, Regne Unit, on es va unir a l'equip de medicina esportiva equina i cardiorespiratori dirigit per Dr. Lesley Young i el Dr. Dave Marlin. A principis de 2006, el Dr. José Cunilleras va desenvolupar la seva carrera professional com a especialista en medicina interna equina en un hospital veterinari privat equí (Donnington Grove Veterinary Group, Newbury, Regne Unit), i a principis de 2007 es va traslladar a Cliffe Equine Vets, Lewes, UK). A finals de 2008 es va incorporar al Departament de Medicina i Cirurgia Animal de la UAB com a professor Lector de Medicina Equina. L'any 2014, el Dr. José Cunilleras va esdevenir professor Agregat de Medicina Equina a la UAB.

Pel que fa a la recerca, té un perfil científic divers centrat en dues àrees: medicina interna equina i malalties infeccioses, concretament trastorns inflamatoris i de la coagulació i afeccions infeccioses bacterianes i víriques; i la medicina esportiva equina i comparada, més concretament el metabolisme dels hidrats de carboni i els lípids durant l'exercici i els trastorns de líquids i electròlits. Actualment, és membre del grup de recerca "Malalties infeccioses i inflamatòries dels animals de companyia" reconegut per l'AGAUR-Generalitat de Catalunya. La seva producció ha donat lloc a més de 60 articles de recerca revisats per parells, la majoria en revistes del primer trimestre de l'àrea de Ciències Veterinàries, com ara Journalof Veterinary Internal Medicine, Equine Veterinary Journal, Journal of Applied Physiology, etc. va contribuir amb 8 capítols de llibres en llibres de text reconeguts: Medicina Interna Equina (Reed, Bayly i Sellon), Medicina i Cirurgia Esportiva Equina (Hinchcliff, Kaneps i Geor) i Consulta veterinària de cinc minuts: Equina (Lavoie). Ha presentat més de 80 resums i pòsters en congressos nacionals i internacionals, i ha estat convidat a donar conferències en 8 congressos nacionals i internacionals (Congress of the European Veterinary Emergency and Critical Care Society, CongresoIberoamericano de Asociaciones de Veterinarios Especialistas en Equidos, etc.). Ha participat en 7 projectes de recerca amb finançament públic i privat i 5 contractes de recerca.

Indicadors Generals de qualitat de la producció científica

Experiència relacionada amb els SDG de les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius globals de desenvolupament sostenible (SDG) per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. El treball d'aquesta persona contribueix als següents SDG:

  • ODS 3 - Bona salut i benestar

Educació / qualificació acadèmica

Doctor/a, Ciències Clíniques Veterinàries, Ohio State University

Data d'adjudicació: 1 d’ag. 2004

Postgrau, Diplomat en Medicina Interna de Grans Animals, American College of Veterinary Internal Medicine

1 de jul. 19981 de jul. 2001

Data d'adjudicació: 1 de jul. 2001

Llicenciat/da, Veterinària, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

15 de set. 199215 de jul. 1997

Data d'adjudicació: 15 de jul. 1997

Posicions externes

Veterinari d'èquids, Cliffe Veterinary Group

1 de febr. 200730 de jul. 2008

Veterinari d'èquids, Donnington Grove Veterinary Group

1 de jul. 20061 de gen. 2007

Veterinari d'èquids, Bishop's Stortford Veterinary Hospital

31 de des. 20051 de jul. 2006

Veterinari i Investigador en Medicina Cardiorespiratoria Equina, Animal Health Trust

1 d’oct. 200430 de des. 2005

Fingerprint

Consulta els temes de recerca on Eduard Jose Cunilleras està actiu. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs d’aquesta persona. Junts formen un fingerprint únic.
  • 1 Perfils similars

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.