Calculat sobre la base del núm. de les publicacions emmagatzemades a Pure i cites de Scopus
20182021

Producció científica per any

Perfil personal

Interessos en recerca

Sóc estudiant de Doctorat industrial a l’Institut d’Història de la Ciència (IHC, UAB) en col·laboració amb l’empresa Grifols S.A. La meva recerca actual tracta sobre el sorgiment i la industrialització de l’hematologia i l’hemoteràpia a Barcelona, entre els anys 1909 i 1950. A través de l’Arxiu Grifols, investigo com un modest laboratori homeopàtic barceloní es transformà en una multinacional farmacèutica basada en la indústria dels hemoderivats, creant el primer banc de sang privat d’Espanya. M’interessa examinar com les noves pràctiques tecnocientífiques de principis del segle XX, primer, i els nous processos industrials propis del capitalisme de mitjans de segle, després, canviaren la manipulació científica de la sang, transformant també la seva producció, ús i significat cultural. Finalment examino quines disputes es generaren en aquest procés.

Sóc graduada en Física per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 2013) amb menció en Física Fonamental. Vaig cursar paral·lelament el màster en Astrofísica, Física de Partícules i Cosmologia per la Universitat de Barcelona (UB, 2015) amb especialitat en Ciències de l’Espai, i el màster en Història de la Ciència: Ciència, Història i Societat, per ambdues universitats (UAB-UB, 2015) amb especialitat investigadora.

Educació / qualificació acadèmica

Màster, MA en Història de la Ciència: Ciència, Història i Societat

1 de set. 20141 de set. 2015

Data d'adjudicació: 15 de set. 2015

Màster, MSc en Astrofísica, Física de Partícules i Cosmologia, Universitat de Barcelona (UB)

1 de set. 20131 de juny 2015

Data d'adjudicació: 1 de juny 2015

Llicenciat/da amb grau, BSc en Física

1 de set. 20081 de juny 2013

Data d'adjudicació: 1 de juny 2013

Posicions externes

Beca de col·laboració, Institut de Física d'Altes Energies (IFAE)

1 de gen. 20131 de des. 2013

Fingerprint

Consulta els temes de recerca on Cristina Sans Ponseti està actiu. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs d’aquesta persona. Junts formen un fingerprint únic.
  • 1 Perfils similars