Clara Masriera Esquerra

Dra., Didàctica de les Ciències Socials i Patrimoni

    Acceptar estudiants de doctorat

    Calculat sobre la base del núm. de les publicacions emmagatzemades a Pure i cites de Scopus
    20042024

    Producció científica per any

    Perfil personal

    Interessos de recerca

    Interessos de recerca

    Actualment és professora del Departament de Prehistòria de la UAB i Tècnica-investigadora del Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic (CEPARQ) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Del 2012 al 2021 ha estat professora de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona als Graus de Mestre d’Educació Infantil, Primària i del Màster de Gestió del Patrimoni. 
     
    Arqueòloga (Llicenciada en Història i Arqueologia el 2002) i doctora en Didàctica de les Ciències Socials i Patrimoni (2007) amb la tesi "Anàlisi dels espais de presentació arqueològics de l'Edat dels Metalls - Anàlisi dels museus arqueològics a l'aire lliure de l'Edat del Bronze i del Ferro" 
     
    Del 2007 al 2012 va dirigir la posada en valor del patrimoni històric-arqueològic de la ciutat costanera de Calafell (Tarragona), concretament la nova reforma del Museu Arqueològic a l'aire lliure "Ciutadella Ibèrica",  on va liderar el projecte europeu OpenArch, en el marc del Programa Cultura 2007-2013. També va treballar coordinant el comitè científic del Congrés Internacional de Ciutats Educadores celebrat a Barcelona el novembre de 2014.  
     
    L'expertesa de la Clara és en el camp de l'Arqueologia i l'Educació, formal i no formal, des de la perspectiva de gènere, així com l'Arqueologia Pública en l'àrea dels museus arqueològics a l'aire lliure i l'arqueologia experimental. És membre de la junta directiva del Reial Monestir de Sant Cugat i membre de la junta de la revista European Journal of Archaeology. 
     
    La Clara ha participat com a membre de l'equip coordinador del projecte europeu Innovarch (Erasmus+ 2015-2017) sobre Arqueologia Pública en l'Educació Superior. Imparteix docència com a professora ajudant a la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona (UB) des del curs 2012-2013 i al Màster en Gestió del Patrimoni de la mateixa universitat. Paral·lelament ha estat docent, com a professora convidada a la Universitat Rovira i Virgili de les Terres de l'Ebre (URV), Universitat de Lleida (UdL), tant a Catalunya, com a la Universitat de Varsòvia (Polònia) i la Universitat de Zagreb (Croàcia).  
     
    Té diversos articles sobre patrimoni, arqueologia pública i el valor social del patrimoni, on centra la seva recerca. També ha impartit diverses conferències sobre aquest tema. 

     

    Experiència relacionada amb els SDG de les Nacions Unides

    El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius globals de desenvolupament sostenible (SDG) per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. El treball d'aquesta persona contribueix als següents SDG:

    • ODG 5 – Igualtat de gènere

    Educació / qualificació acadèmica

    Doctor/a, Doctora en Didàctica de les Ciències Socials i Patrimoni, Universitat de Barcelona (UB)

    Data d'adjudicació: 27 de juny 2007

    Llicenciat/da, Llicenciada en Història, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

    Data d'adjudicació: 25 de jul. 2002

    Posicions externes

    Tècnica Superior XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores, QSP Serveis Culturals, S.L. - Ajuntament de Barcelona

    1 de gen. 201317 de nov. 2013

    Gerent del Patrimoni Històric del municipi de Calafell, Organisme Autònom Municipal Fundació Castell de Calafell

    1 d’abr. 200918 de des. 2012

    Tècnica responsable del patrimoni de Calafell, Organisme Autònom Municipal Fundació Castell de Calafell

    1 d’oct. 200730 de març 2009

    Tècnica Especialista de Suport a la Recerca (TSR) - Laboral Temporal del grup III (PL03T-01), Universitat de Barcelona (UB)

    1 de gen. 200730 de set. 2007

    Investigadora en formació, Universitat de Barcelona (UB)

    1 d’abr. 200331 de des. 2006

    Fingerprint

    Consulta els temes de recerca on Clara Masriera Esquerra està actiu. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs d’aquesta persona. Junts formen un fingerprint únic.
    • 1 Perfils similars

    Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

    Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.