Calculat sobre la base del núm. de les publicacions emmagatzemades a Pure i cites de Scopus
19982022

Producció científica per any

Perfil personal

Interessos en recerca

La meva recerca s’ha articulat des de la tesi doctoral al voltant de dues àrees: l'estructura de l’ecosistema mediàtic i les polítiques de comunicació, especialment les relacionades amb la Unió Europea. 

El meu treball d’investigació es realitza actualment a l'Observatori Iberoamericà de la Comunicació (UAB), del qual sóc la sotsdirectora. Dins de l’OIC, he estat investigadora col·laboradora en 5 projectes d'investigació del Pla Nacional. Els projectes són: "Nova Tecnologia de la Informació i canvi comunicatiu en les comunitats autònomes espanyoles" (SEC 2003 - 07204); "Les polítiques d'impuls a la societat de la informació a Espanya: avaluació de les estratègies i actuacions en nou comunitats autònomes" (CSO2008 - 00587); " La construcció social de l'espai euromediterrani en els mitjans de comunicació. La informació en premsa i televisió " (CSO2008/01579 SOCI); "La construcció social de l’espai inter-mediterrani i les seves correlacions en l’agenda temàtica dels mitjans de comunicació. La informació a premsa i televisió"  (CSO2012-35955), i “La transformació de les indústries culturals i creatives a Espanya” (CSO2013-42822-R). I en la convocatòria de 2017 hem obtingut un nou projecte “Els reptes de la televisió pública a Espanya davant els reptes del mercat únic digital” (CSO2017 – 82277- R), on sóc investigadora principal juntament amb el Dr. Marcial Murciano

A banda també he participat en 12 projectes de recerca subvencionats: 5 projectes no competitius i 7 contractes d'investigació amb institucions com: l'Institut de Cooperació Iberoamericana, la Generalitat de Catalunya, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona, la Xarxa Audiovisual Local o l’AMIC. D’entre aquests projectes, en 10 he estat la investigadora principal.

He impartit un total 21 seminaris o cursos en els darrers anys: alguns han estat en institucions universitàries espanyoles, institucions i fundacions. Destaquen també els seminaris que he impartit en 8 universitats estrangeres: a la Universitat Austral (Buenos Aires, 2001 i 2005), a la Universidad del Desarrollo (Xile , 2001), en la Universidade do Val do Rio do Sinos (Brasil, 2005); Universitat de Kalmar (Suècia , 2007), la Universitat de Leeds (Gran Bretanya, 2008); a la Universitat de Tras-dos-Montes (Portugal, 2010); a la Universitat Nacional de Singapur i a la Universitat Nanyang de Singapur (2012).

He realitzat 5 estades de mobilitat a l'estranger. La primera de caràcter predoctoral la vaig realitzar, després d'obtenir una beca competitiva La Caixa - Govern Francès, a l'Institut d' Études Européens de la Université Paris 8 (1994 -95). Les meves estades postdoctorals han estat: a la Universitat de Leeds (Gran Bretanya, 2008), per invitació de la catedràtica Dra. Katharine Sarikakis, una de les principals especialistes en polítiques de comunicació a nivell internacional; a la Universitat de Califòrnia - Los Angeles (UCLA , 2008), per invitació de la directora del departament de ' TV & Digital Media ', la catedràtica Dra. Barbara Boyle, especialista en la indústria de Hollywood; al centre de recerca Studies in Media, Information and Telecommunication /Interdisciplinary Institute for Broadband Technology (Smit - IBBT) de la Universitat Lliure de Brussel·les (Bèlgica , 2009), per invitació de la seva directora, la catedràtica Dra. Caroline Pauwels, una de les majors expertes en política audiovisual europea. La darrera estada l’he realitzada al Tow Knight Centre for Entrepreneurial Journalism, que dirigeix el professor Jeff Jarvis, de la Graduate School of Journalism de la City University of New York (CUNY), ara mateix el centre de referència per temes de model de negoci i innovació digital (EUA, 2016).

En l'àmbit de les institucions de recerca nacionals i internacionals he estat:

  • Membre del consell asessor acadèmic del projecte europeu “Mediating Cultural Encounters Through European Screens' (MeCETES)”, finaçat per HERA (Humanities in the European Research Area), amb un pressupost d’un milió d’euros (2013-16);
  • Vicedirectora de la secció "Communication Law & Policy " d’ECREA (2010 - 12) i vocal primera de la Societat Catalana de Comunicació (Barcelona, 2011 - 2015)

 

Gestió docent

La meva docència universitària s'ha desenvolupat durant 21 anys en diferents etapes i institucions. En els primers anys va ser a temps parcial, però a partir de l’any 2002 la dedicació ha estat a temps complet. He treballat set anys a la Universitat Internacional de Catalunya (2000-2007), els dos primers anys de forma parcial i a partir del llavors, a jornada completa. Des de setembre de 2007, treballo al departament de Periodisme de la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. A banda, també he impartit cursos de postgrau reglats en cinc universitats espanyoles (UPC, CEU San Pablo, URL, UJI i UB).

La meva experiència docent s’emmarca dins de la matèria de ‘Teoria, Estructura i Història de la comunicació”. La majoria d’assignatures que he impartit s’han desenvolupat en l’àrea de l’Estructura de la Comunicaciói en Polítiques de Comunicació. De fet, en aquesta darrera assignatura (perfil docent d’aquesta plaça), tinc una experiència de més d’una dècada. L’he adquirida impartint-la primer a la llicenciatura (des del curs 2007 – 2008) i posteriorment en el grau de Periodisme de la UAB. En l’àmbit del postgrau, la meva experiència docent data del curs 2003 – 2004 amb classes de doctorat sobre ‘Les polítiques de comunicació al Mercosur i ALCA’; i posteriorment, en el Màster Oficial de Recerca en Periodisme i Comunicació, on imparteixo l’assignatura “Estructura i Polítiques de Comunicació”. Alhora moltes de les classes que he impartit en altres universitats espanyoles i estrangeres han tingut com a contingut central les ‘Polítiques de Comunicació”. Aquest coneixement de ‘les Polítiques de Comunicació’ també s’evidencia en els treballs de recerca que he dirigit: una tesi doctoral sobre la política de l’espectre de la UE, tres treballs de final de Màster relacionats amb les polítiques europees i dues tesines doctorals.

El meu perfil docent és el resultat d’haver tingut diferents categories laborals docents, començant per la de professora col·laboradora (acreditació AQU, 2005), professora contractat doctor i agregada a la UIC (acreditació AQU d'universitat privada, 2006), professora lectora a la UAB (acreditació AQU, 2005), professora titular interina (2013 -2015) (acreditació ANECA professora titular, 2012) i des de novembre de 2015 com a professora agregada interina (acreditació AQU, 2014). Tinc acreditats tres trams de docència (un bàsic, UAB - 2008, i dos autonòmics, AQU – 2010 i 2015). He impartit assignatures completes en tres llengües (català, castellà i anglès) i tinc experiència docent tant en universitats públiques com privades, nacionals i internacionals. 

Experiència relacionada amb els SDG de les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius globals de desenvolupament sostenible (SDG) per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. El treball d'aquesta persona contribueix als següents SDG:

  • ODS 3 - Bona salut i benestar
  • ODS 15 - Flora i fauna terrestres

Educació / qualificació acadèmica

Doctor/a, Doctora en Ciencias de la Información, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Data d'adjudicació: 22 de nov. 1999

Màster, Magíster en Ciències de la Comunicació , Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Data d'adjudicació: 25 de febr. 1999

Màster, DEA Mutations des societés et cultures en Europe, Université Paris VIII- SAINT DENIS

Data d'adjudicació: 19 de jul. 1996

Diplomat/da, Diploma en Relacions Internacionals, Centre d'Estudis Internacionals - Universitat de Barcelona

Data d'adjudicació: 29 de nov. 1995

Llicenciat/da, Ciencias de la Informació - Periodisme, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Data d'adjudicació: 7 de jul. 1993

Posicions externes

Directora de la llicenciatura de Comunicació Audiovisual, Universitat Internacional de Catalunya (UIC)

1 de set. 200415 de set. 2007

Directora de Comunicació, Universitat Internacional de Catalunya (UIC)

1 de set. 200231 d’ag. 2004

Directora del gabinet d'estudis i anàlisi, MEDIA PARK S.A.

1 de març 199931 d’ag. 2002

Coordinadora acadèmica - Postgrau Periodisme Iberoamericà, Centre Internacional de Premsa de Barcelona

1 de set. 199731 de jul. 1998

Professora associada, Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

1 de set. 199631 de jul. 1997

Fingerprint

Consulta els temes de recerca on Carmina Crusafon Baques està actiu. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs d’aquesta persona. Junts formen un fingerprint únic.
  • 1 Perfils similars