Calculat sobre la base del núm. de les publicacions emmagatzemades a Pure i cites de Scopus
1991 …2024

Producció científica per any

Perfil personal

Interessos en recerca

Soc professora agregada del Departament d’Infermeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on imparteixo docència als estudis de Grau, Postgrau i Màster des del 2010, any en què els estudis d’Infermeria es van incorporar en aquesta universitat. Prèviament, i des del 1989, vaig compaginar la meva tasca principal assistencial a l’hospital Vall d’Hebron amb la tasca docent a l’Escola Universitària Vall d’Hebron. L’any 2001 em vaig licenciar en Antropologia Social i Cultural (UAB) i el 2013 vaig doctorar-me per la Universitat de Barcelona defensant la meva tesi titulada: Identitat professional infermera: construcció i desenvolupament en els estudiants durant la seva formació universitària.

Respecte la meva activitat docent actual, tinc tres trams de docència estatals bàsics i tres  trmas de docència autonòmics, està centrada bàsicament en el Grau d'Infermeria, on soc responsable de diferents assignatures i tutora de Treballs Fi de Grau (TFG). Des del 2010 fins ara, he participat àrduament en la implementació, desenvolupament i acreditació dels estudis de Grau en un Departament, el d’Infermeria, de nova creació en la UAB. També he tingut responsabilitats de coordinació docent des de l’inici. Així, he sigut coordinadora dels Pràcticums fins 2013 i des d’aleshores fins ara coordinadora de 4t Curs del Grau d'Infermeria. Al llarg d’aquest anys també he participat en activitats de promoció dels estudis (saló de l’ensenyament o jornades de portes obertes a la universitat), en projectes d’innovació docent de la UAB (Aprenentatge Servei (ApS)), i en activitats de selecció de professorat i d’avaluació de l’activitat docent com a encàrrec de la mateixa universitat. Col·laboro, també, en diferents postgraus i màsters com a docent o com a directora de Treballs de Fi de Màster (TFM). Exemple d'ells són el Màster d'Infermeria Quirúrgica de la UAB, Màster de Cures Intensives Infermeres Neonatals i Pediàtriques de la UAB i Màster Interuniversitari de Recerca i Innovació en Cures Infermeres. Des de l'any 2005 dirigeixo el Màster i Postgrau en Infermeria Quirúrgica de la mateixa universitat.

Pel que fa a la meva activitat investigadora, tinc un tram de recerca reconegut per l'AQU (2020), soc avaluadora metodològica de projectes de la Unitat de Suport a la Recerca Metropolitana Nord (IDIAPJGol), he format part de tribunals d’avaluació de diferents tesis doctorals i actualment estic dirigint dues tesis al Programa de Doctorat de Medicina de la UAB.

Des del 2020 soc membre del Grup de Recerca Multidisciplinar en Salut i Societat GREMSAS, grup consolidat reconegut per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) (2021SGR01484) i anteriorment grup emergent (2017SGR00917). Prèviament, pertanyia al Grup investigació AFIN (2014-2020), reconegut el 2014 per l'AGAUR com a Grup de Recerca emergent (2014SGR1149) i el 2017 com a Grup de Recerca Consolidada (2017SGR1791). Com a membre d’aquests grups he col·laborat i col·laboro en importants projectes finançats des de diferents institucions. Per exemple, el projecte RecerCaixa atorgat el 2015 per l’Obra Social la Caixa i l’ACUP (78.359,71 €); el projecte del MINECO de 2016 (36.300€); o el projecte del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Institut per a la recerca Jordi Gol i Gorina atorgat el 2022 (86.855€). Fora d’aquests grups, també he participat en projectes finançats per diferents organismes com el del Ministeri d'Economia i Competitivitat del 2016 (61.700€), el del Col·legi oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona 2018 (4.620 €) o el del Consejo General de Enfermería de España 2021 (10.000€).

Entre d’altres projectes de recerca, no finançats però vinculats i en col·laboració amb l’ assistència, destacar 1) els desenvolupats amb els ASSIR (unitats d’atenció a la salut sexual i reproductiva) de l’atenció primària de l’àrea Metropolitana Nord i 2) els que realitzo amb l’Hospital Universitari Vall d’Hebron mitjançant el projecte d’innovació docent d’Aprenentatge i Servei (ApS) amb els Treballs Fi de Grau. A més a més de la participació en diferents projectes de recerca conjunta també he col·laborat en la formació en recerca dels professionals sanitaris, concretament els de l’Hospital Vall d’Hebron o del Consorci Sanitari de Terrassa.

Experiència relacionada amb els SDG de les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius globals de desenvolupament sostenible (SDG) per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. El treball d'aquesta persona contribueix als següents SDG:

  • ODS 3 - Bona salut i benestar
  • ODS 10 - Reducció de les desigualtats

Educació / qualificació acadèmica

Doctor/a, DOCTORA PER LA UNIVERSITAT DE BARCELONA. PROGRAMA OFICIAL DE DOCTORAT EN CIÈNCIES INFERMERES., Universitat de Barcelona (UB)

Data d'adjudicació: 5 de set. 2013

Màster, MÀSTER UNIVERSITARI EN CIÈNCIES DE L'INFERMERIA, URiV

Data d'adjudicació: 10 de set. 2009

Llicenciat/da, ANTROPOLOGIA SOCIAL I CULTURAL, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Data d'adjudicació: 6 de set. 2001

Altres, DIPLOMA DE CAPACITACIÓ EN L'ESPECIALITAT DE MEDICINA DEL TREBALL, Universitat de Barcelona (UB)

Data d'adjudicació: 30 de des. 1995

Postgrau, DIPLOMA DE POSTGRAU EN INFERMERIA PSIQUIÀTRICA I SALUT MENTAL, Universitat de Barcelona (UB)

Data d'adjudicació: 30 de set. 1991

Diplomat/da, DIPLOMAT UNIVERSITARI EN INFERMERIA, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Data d'adjudicació: 7 de jul. 1989

Posicions externes

Professora Col·laboradora Permanent, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

15 de set. 20105 de nov. 2023

Professora titular de l'Escola Universitària d'Infermeria Vall Hebron (UAB), Escola Universitària d'Infermeria Vall d'Hebron

18 de jul. 200515 de set. 2010

Servei UCI Hospital General Vall Hebron, Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO)

1 de set. 20021 de febr. 2005

Professora de l' Escola Universitària d'Infermeria Vall d'Hebron, Escola Universitària d'Infermeria Vall d'Hebron

1 de set. 200131 de jul. 2002

Servei Planta de Cirugia Hospital de la Creu Roja de Barcelona, Hospital de la Creu Roja de Barcelona

1 de jul. 199030 de jul. 1990

Servei UCI Hospital General Vall Hebron, Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO)

1 d’ag. 19891 d’ag. 2001

Servei Cardiologia Hospital General Vall Hebron, Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO)

1 de jul. 19891 d’ag. 1989

Fingerprint

Consulta els temes de recerca on Antonia Arreciado Marañon està actiu. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs d’aquesta persona. Junts formen un fingerprint únic.
  • 1 Perfils similars

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.