N-TETRASCAN:Noves teràpies pel tractament i seguiment no invasiu de malalties cerebrals i càncer

Perfil d’organització

Perfil de l'organització

Els membres que composen el grup de recerca N-TETRASCAN provenen de diferents nuclis, amb la seva activitat lligada al Departament de Bioquímica i Biología Molecular de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els membres sènior al voltant dels quals s’erigeixen els pilars científicis d’aquesta proposta tenen expertesa en els seus camps com la nanotecnologia, bioquímica, ressonància magnètica o intel·ligència artificial. Aquesta expertesa es complementa en l’eix sobre el qual pivota el grup: càncer cerebral, així com altres malalties cerebrals, i la millora del seu tractament i seguiment. Aquests investigadors han sigut capaços d’atreure financiació a nivell nacional, internacional i autonòmic, i també financiación privada en forma de projectes amb fundacions o empreses. Aquests investigadors son, en conjunt, autors de més de 300 articles publicats en jornals de renom en àrees com bioquímica i biología molecular, radiología i medicina nuclear, cancer o nanotecnología.

Direcció a càrrec:

Julia Lorenzo Rivera

Línies de recerca

  • Línies de recerca:
  • Design and validation of nanocarriers and nanomaterials for biomedical applications related to brain disease treatment and diagnosis.
  • Rational design of selective inhibitors of oxidoreductases with potential use as pharmacological agents against cancer disease.
  • Metabolomics and imaging MR-based noninvasive therapy assessment in preclinical glioblastoma models
  • Analysis of multi-omic data for non-invasive biomarker discovery, to improve on the diagnostic and prognostic evaluation of brain tumours.

Objectius de desenvolupament sostenible les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) globals per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. La nostra feina contribueix als següents ODS:

  • ODS 3 - Bona salut i benestar

Fingerprint

Consulta la producció científica de N-TETRASCAN:Noves teràpies pel tractament i seguiment no invasiu de malalties cerebrals i càncer. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs dels membres d’aquesta organització. Junts formen un fingerprint únic.

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.