Institut d'Estudis Medievals

 • Adreça postalMostrar al mapa

  Edifici B

  08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

  Espanya

Perfil d’organització

Perfil de l'organització

L’Institut d’Estudis Medievals és una institució creada el 25 d'octubre de 1973, mitjançant publicació al BOE nº 273, del 14 de novembre de 1973.

L’Institut d’Estudis Medievals és un institut propi, vinculat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seva tasca principal és la promoció, desenvolupament i pràctica de la recerca relativa als estudis medievals en l’àmbit de l’alta investigació i esdevenir un centre d’alta formació universitària dins l’àmbit estatal i internacional. L'IEM està afiliat a la FIDEM.

Direcció a càrrec:

Joan Curbet Soler

Línies de recerca

 • Línies de recerca:
 • Edició i estudi de textos que contribueixen a una millor comprensió de les complexes relacions durant l'Edat Mitjana entre les diferents religions del llibre, és a dir, el Cristianisme i l'Islam, però també el Judaïsme.
 • Estudis sobre la importància de la cultura material fonamentant-se en els anomenats "petits objectes", és a dir, objectes de luxe i la seva funció com icones culturals, extremadament significatius en la mesura que permeten reconstruir la configuració de les xarxes socials i econòmiques de l'Edat Mitjana.
 • Història de les dones.

Objectius de desenvolupament sostenible les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) globals per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. La nostra feina contribueix als següents ODS:

 • ODS 3 - Bona salut i benestar

Fingerprint

Consulta la producció científica de Institut d'Estudis Medievals. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs dels membres d’aquesta organització. Junts formen un fingerprint únic.

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.