Grup d'Optimització i Control del Processament d'Aliments per a la Indústria 4.0; OPTIpro4.0

Perfil d’organització

Perfil de l'organització

The SGR was born with the aim of generating innovative food processing technologies and groundbreaking scientific knowledge in the area of agri-food, specifically in the field of Food Science and Technology. The objective for the next 3 years is to boost the optimization of food manufacturing processes by means of innovation and development of specific (ad hoc) optical sensors for monitoring and controlling processes that enable the automation of key stages of food processing not yet automated. The development of such type of sensors allows to increase the capacity for the exploitation of unique optical information, spectral in nature and inline, which can be combined with data related to processing, composition, and raw materials. Such approach can generate huge amounts of data, opening the door to big data and artificial intelligence, in the frame of the industry 4.0, clearly aligned with the 2030 AGENDA, for the maximum extraction of information on critical processing stages.

Direcció a càrrec:

Manuel Castillo Zambudio

!!!Línies de recerca

  • Línies de recerca:
  • Optical Food Process Optimization and Control (OPTICmizing)
  • Food Safety and Biofilms
  • Emerging Processing Technologies
  • Processing optimization of by-products

Objectius de desenvolupament sostenible les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) globals per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. La nostra feina contribueix als següents ODS:

  • ODG 3 – Bona salut i benestar

Fingerprint

Consulta la producció científica de Grup d'Optimització i Control del Processament d'Aliments per a la Indústria 4.0; OPTIpro4.0. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs dels membres d’aquesta organització. Junts formen un fingerprint únic.

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.