Grup d'Investigació sobre Pràctica Educativa i Activitat Matemàtica (GIPEAM)

 • Adreça postalMostrar al mapa

  Edif. G5 Adm i despatxos.

  08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

  Espanya

Perfil d’organització

Perfil de l'organització

GIPEAM és un grup consolidat estable amb activitat científica altament competitiva en l’àmbit de l’educació matemàtica i de les seves relacions amb la societat i amb la seva millora.
D’acord amb l’àmbit d’especialització, la trajectòria sostinguda i el reconeixement a nivell local i internacional, hem esdevingut un grup pioner únic en el mapa català de recerca. Les nostres línies principals d’estudi són: 1) matemàtica escolar, llengua i aprenentatge; 2) coneixement i formació del professorat de matemàtiques; 3)  modelització matemàtica i resolució de problemes. Des de la Universitat Autònoma de Barcelona i la de Lleida, les investigacions que duem a terme són majoritàriament empíriques i de cicles de disseny, tot i que també som capdavanters en el desenvolupament de contribucions teòriques innovadores sobre, per exemple, els reptes de produir recomanacions per a la pràctica inclusiva i de qualitat basades en la recerca en contextos d’ensenyament i aprenentatge de continguts matemàtics.

Direcció a càrrec:

Núria Planas Raig

Línies de recerca

 • Línies de recerca:
 • Educació matemàtica, llengua i discurs
 • Modelització matemàtica, ensenyament i aprenentatge
 • Desenvolupament professional del professorat de matemàtica
 • Formació de mestres de matemàtiques
 • Pràctiques matemàtiques i pedagògiques d'aula

Objectius de desenvolupament sostenible les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) globals per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. La nostra feina contribueix als següents ODS:

 • ODS 4 - Educació de qualitat

Fingerprint

Consulta la producció científica de Grup d'Investigació sobre Pràctica Educativa i Activitat Matemàtica (GIPEAM). Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs dels membres d’aquesta organització. Junts formen un fingerprint únic.

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.