Grup de Recerca Potenciació i Recuperació de la Memòria en Rates normals i amb Dany Cerebral

 • Adreça postalMostrar al mapa

  Edifici B. Campus de la UAB

  08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

  Espanya

Perfil d’organització

Perfil de l'organització

El nostre grup de recerca estudia l’eficàcia de diversos tractaments (estimulació cerebral intracranial reforçant, administració de compostos capaços de provocar modificacions epigenètiques o d’actuar sobre sistemes neuroquímics cerebrals, restricció calòrica i exercici físic) per prevenir i reduir les deficiències cognitives, principalment de memòria, associades a l’envelliment, a alteracions neurodegeneratives i a dany cerebral. Utilitzem diversos models animals, amb un enfocament clarament translacional i amb una perspectiva de gènere. Hem trobat que l’eficàcia de les intervencions estudiades varia en funció de paràmetres d’aplicació, del procés cognitiu subjacent a la tasca utilitzada i de l’edat i el sexe dels animals. Els mecanismes neurobiològics que medien l’efecte facilitador inclouen, entre altres, modificacions bioquímiques, efectes neuroprotectors (reducció de la mort neuronal), increment de la neurogènesi adulta i de la neuroplasticitat i reducció de la  euroinflamació.

Direcció a càrrec:

Margalida Coll Andreu

Línies de recerca

 • Línies de recerca:
 • Efectes neurals i cognitius de l'exercici físic en el dany cerebral traumàtic
 • Nutrició, envelliment cerebral i neurodegeneració
 • Estimulació elèctrica reforçant com a protector del deteriorament cognitiu en un model de la malaltia d'Alzheimer

Objectius de desenvolupament sostenible les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) globals per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. La nostra feina contribueix als següents ODS:

 • ODS 3 - Bona salut i benestar
 • ODS 13 - Lluita contra el canvi climàtic

Fingerprint

Consulta la producció científica de Grup de Recerca Potenciació i Recuperació de la Memòria en Rates normals i amb Dany Cerebral. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs dels membres d’aquesta organització. Junts formen un fingerprint únic.

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.