Grup de Recerca Models Animals i Humans en Trastorns Mentals

  • Adreça postalMostrar al mapa

    Edifici M. Campus de la UAB

    08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

    Espanya

Perfil d’organització

Perfil de l'organització

Els interessos i l'activitat de recerca del nostre grup es centraran els propers 3 anys, de manera general, en l’estudi dels processos/mecanismes psicològics, neurobiològics i neurogenètics implicats en la vulnerabilitat a diversos trastorns mentals,  principalment –però no exclusivament- aquells més relacionats amb la simptomatologia “externalitzant” (impulsivitat, agressivitat,  trastorns de conducta i de personalitat, i processos emocionals, atencionals i cognitius alterats en aquests trastorns) i “internalitzant” (l’ansietat, la vulnerabilitat a la depressió). Tant amb models animals (rates seleccionades genèticament –RHA i RLA-) com amb  procediments psicomètrics i experimentals, amb nens i nenes i amb adolescents/joves caracteritzats per trets d’impulsivitat i conducta
agressiva, estudiarem els possibles mecanismes psico- i neuro-biològics que intervenen en la gènesi, en el manteniment i en el possible tractament/prevenció efectius d’aquells trets conductuals i trastorns.

Direcció a càrrec:

Albert Fernández Teruel

Objectius de desenvolupament sostenible les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) globals per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. La nostra feina contribueix als següents ODS:

  • ODS 3 - Bona salut i benestar
  • ODS 10 - Reducció de les desigualtats
  • ODS 16 - Pau, justícia i institucions fortes

Fingerprint

Consulta la producció científica de Grup de Recerca Models Animals i Humans en Trastorns Mentals. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs dels membres d’aquesta organització. Junts formen un fingerprint únic.

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.