Grup de Recerca en Estudis Polítics, les Identitats, les Institucions i la Corrupció (GREPIIC)

Perfil d’organització

Perfil de l'organització

El Grup de Recerca en Estudis Polítics, les Identitats, les Institucions i la Corrupció (GREPIIC) és un grup pioner i soci fundador de l’única xarxa temàtica dedicada a la història de la corrupció a Europa (Politics and corruption: current comparative history and sociology). Té un caràcter interuniversitari, integrat per 26 investigadors de la  UAB, la UB i la UdL. Un equip interdisciplinari, compost  d’historiadors, juristes, politòlegs i sociòlegs, i documentalistes. El seu abast cronològic abraça des del segle XVI fins els nostres dies, ja que el fenomen de la corrupció és un cursor de la modernitat i la  construcció de les identitats.
Quant a la producció científica, des de juliol de 2017 fins l’abril de 2022, ha publicat 36 llibres, 80 capítols, i 78 articles. Així mateix, hem participat en 104 trobades científiques, 35 de les quals internacionals. Té una projecció notable en xarxes internacionals,  institucions públiques i mitjans de comunicació. 

Direcció a càrrec:

Maria Gemma Rubí Casals

Línies de recerca

  • Línies de recerca:
  • Clientelisme polític, favoritisme i corrupció electoral.
  • Discursos i pràctiques de la corrupció política.
  • Història jurídica de la corrupció política
  • Governança, transparència, valors cívics i Estat de Dret.
  • Escàndols i opinió pública

Objectius de desenvolupament sostenible les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) globals per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. La nostra feina contribueix als següents ODS:

  • ODS 16 - Pau, justícia i institucions fortes

Fingerprint

Consulta la producció científica de Grup de Recerca en Estudis Polítics, les Identitats, les Institucions i la Corrupció (GREPIIC). Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs dels membres d’aquesta organització. Junts formen un fingerprint únic.

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.