Fisiologia molecular, epigenètica i biotecnologia de peixos (BIOAQUA)

Perfil d’organització

Perfil de l'organització

Aquest GRC està format per especialistes en biologia reproductiva i immunologia de peixos, així com en biologia computacional. Els seus objectius estan enfocats a augmentar el nostre coneixement sobre aspectes clau de la reproducció, immunologia, genètica i epigenètica de peixos, com a base per desenvolupar mètodes biotecnològics per a l'aqüicultura d'espècies de peixos d'interès econòmic, així com per a la conservació d'espècies en perill d'extinció. Els temes específics de recerca inclouen la espermatologia i criopreservació de gàmetes i embrions, la epigenètica i diferenciació del sexe, les interaccions hoste-patogen i reproducció-resposta immune en front de contaminants ambientals, i el desenvolupament de plataformes de vacunació basades en la producció de vacunes sintètiques. El grup també du a terme una important tasca de transferència de resultats de recerca a empreses d’aqüicultura i alimentació animal.

Direcció a càrrec:

Joan Cerdà Luque

Línies de recerca

  • Línies de recerca:
  • Molecular basis of fish spermiogenesis and novel biotechnologies for germ cell cryopreservation
  • Fish sexual development and environmental epigenetics
  • Host-pathogen interactions and nanobiotechnlogy
  • Antimicrobial drugs and synthetic vaccines

Objectius de desenvolupament sostenible les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) globals per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. La nostra feina contribueix als següents ODS:

  • ODS 3 - Bona salut i benestar
  • ODS 14 - Flora i fauna aquàtiques

Fingerprint

Consulta la producció científica de Fisiologia molecular, epigenètica i biotecnologia de peixos (BIOAQUA). Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs dels membres d’aquesta organització. Junts formen un fingerprint únic.

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.