Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals

  • Adreça postalMostrar al mapa

    Campus UAB, Edifici V

    08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

    Espanya

Perfil d’organització

Perfil de l'organització

El Departament de Sanitat i d’Anatomia Animals (DSAA) està adscrit i ubicat a la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Les activitats fonamentals del Departament són:

  1. Docència: programar i impartir la docència de les matèries corresponents a les àrees de coneixement de sanitat animal i d’anatomia i anatomia patològica comparades és una de les activitats prioritàries del Departament. La docència s’organitza segons els plans d’estudis dels graus de Veterinària i de Ciència i Tecnologia dels Aliments que s’imparteixen a la Facultat de Veterinària. El personal del DSAA inclou especialistes en embriologia, anatomia, histologia, microbiologia, parasitologia, patologia, epidemiologia, malalties infeccioses i parasitàries, microbiologia dels aliments, així com especialistes amb una formació més integral en algunes espècies animals d’interès ramader (porcins, aus, remugants…). El professorat del DSAA col·labora també en aspectes diagnòstics i sanitaris relacionats amb espècies d’animals de companyia o altres espècies d’interès veterinari i, en general, manté sempre una relació estreta amb la resta de departaments de la Facultat de Veterinària. El DSAA també és responsable de part de la docència de postgrau dels estudis de doctorat de la Facultat. Imparteix l’especialitat de Sanitat Animal del màster oficial de Recerca Veterinària i participa en els estudis de doctorat de Medicina i Sanitat Animal que capaciten l’estudiant de doctorat per a l’elaboració de la tesis doctoral.

  2. Investigació: al DSAA hi ha diferents grups d’investigació acreditats per la UAB i per la Generalitat de Catalunya, els quals tenen actives diferents línies de recerca finançades —majoritàriament per convocatòries estatals o internacionals competitives— que integren àmbits diversos de l’anatomia, la microbiologia, la parasitologia, la patologia i la sanitat animal en sentit ampli. El personal investigador del Departament, a més de treballar en grups de recerca de la UAB, està adscrit a altres centre de recerca vinculats a la UAB (Esfera UAB), com ara el CReSA i el CBATEG (consulteu la pàgina web del Departament).

  3. Serveis professionals especialitzats: el DSAA desenvolupa, a més, una important funció social i professional, pel fet de disposar de diferents serveis de diagnòstic adreçats tant a institucions, empreses, particulars, etc. externs a la UAB com a centres de la mateixa UAB, principalment l’Hospital Clínic Veterinari i el Servei de Granges i Camps Experimentals, vinculats a la Facultat. A més de la competència acreditada del personal que dirigeix i vetlla pel manteniment d’aquests serveis, aquesta activitat proporciona al Departament material molt valuós per a l’organització de les pràctiques docents que, gràcies a la presència d’aquest s serveis, poden oferir tipologies docents més eficients i innovadores (en consonància amb el model de Bolonya), com ara l’aprenentatge basat en casos reals (problem-based learning).

Direcció a càrrec:

Laila Darwich Soliva

Objectius de desenvolupament sostenible les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) globals per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. La nostra feina contribueix als següents ODS:

  • ODG 1 – Erradicació de la pobresa
  • ODG 2 – Fam zero
  • ODG 3 – Bona salut i benestar
  • ODG 4 – Educació de qualitat
  • ODG 5 – Igualtat de gènere
  • ODG 6 – Aigua potable i sanejament
  • ODG 7 – Energia neta i assequible
  • ODG 8 – Treball digne i creixement econòmic
  • ODG 10 – Reducció de les desigualtats
  • ODG 11 – Ciutats i comunitats sostenibles
  • ODG 12 – Consum i producció responsables
  • ODG 13 – Lluita contra el canvi climàtic
  • ODG 14 – Flora i fauna aquàtiques
  • ODG 15 - Flora i fauna terrestres

Fingerprint

Consulta la producció científica de Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs dels membres d’aquesta organització. Junts formen un fingerprint únic.

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.