Departament de Filologia Espanyola

 • Adreça postalMostrar al mapa

  Edifici B

  08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

  Espanya

Perfil d’organització

Perfil de l'organització

El Departament de Filologia Espanyola està adscrit a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona. Desenvolupa la docència i la recerca universitàries en les àrees de la llengua i la literatura espanyoles, i de la teoria de la literatura i la literatura comparada. El Departament ha esdevingut un centre de referència internacional de primer ordre tant pel seu personal docent i investigador com per la qualitat dels estudis de grau i postgrau que organitza.

 

El Departament ha tingut professors tan rellevants com Sergio Beser i Claudio Guillén. En són professors emèrits José Manuel Blecua, actual director de la Real Academia Española; Francisco Rico, també membre de la Real Academia Española, de la Accademia Nazionale dei Licei i de la British Academy; i Alberto Blecua, membre de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres de Barcelona. A més, entre el seu personal docent i investigador s’hi troben especialistes de reconeixement internacional juntament amb joves docents i investigadors i personal investigador en formació que fan del Departament de Filologia Espanyola un dels millors centres d’ensenyament i recerca universitàries.

Vinculada al Departamento es troba la Cátedra Goytisolo dirigida per Carme Riera, catedràtica, escriptora i també membre de la Real Academia Española.

Direcció a càrrec:

Marta Prat Sabater

Objectius de desenvolupament sostenible les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) globals per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. La nostra feina contribueix als següents ODS:

 • ODS 3 - Bona salut i benestar
 • ODS 4 - Educació de qualitat
 • ODS 5 - Igualtat de gènere
 • ODS 10 - Reducció de les desigualtats
 • ODS 16 - Pau, justícia i institucions fortes

Fingerprint

Consulta la producció científica de Departament de Filologia Espanyola. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs dels membres d’aquesta organització. Junts formen un fingerprint únic.

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.