Departament de Ciències Morfològiques

  • Adreça postalMostrar al mapa

    Edifici M

    08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

    Espanya

Perfil d’organització

Perfil de l'organització

El Departament de Ciències Morfològiques agrupa les àrees de coneixement d’Anatomia i Embriologia Humana i d’Anatomia Patològica. Vinculat a la Facultat de Medicina, actualment rep l’encàrrec docent d’aquesta i altres facultats, amb docència a cinc graus de l’àmbit de les ciències de la salut, així com a màsters i diversa formació de postgrau i estudis de doctorat.

El personal docent d’Anatomia i Embriologia Humana, al campus de Bellaterra, i d’Anatomia Patològica, a les unitats docents hospitalàries, revisa i actualitza permanentment els continguts de la docència per tal que s’adaptin a les necessitats formatives de cada col·lectiu d’estudiants.

Actualment la unitat departamental d’Anatomia Patològica està establerta a les Unitats Docents Hospitalàries que per conveni té la UAB, com son, a la ciutat de Barcelona: la de Sant Pau i la de Vall d’Hebron, a Badalona: la de Germans Trias i Pujol, i a Sabadell: el Parc Taulí. La docència de grau s’imparteix als aularis i laboratoris de cada unitat docent i a les instal·lacions pròpies de cadascun dels serveis hospitalaris d’Anatomia Patològica.

La unitat departamental d’Anatomia i Embriologia Humana es troba a l’edifici de la Facultat de Medicina del campus de Bellaterra. Aquesta unitat imparteix l’encàrrec docent assignat per les diferents facultats, que inclou les activitats pràctiques a la sala de dissecció. Aquest laboratori, anomenat sala de dissecció/osteoteca, té característiques molt especifiques i diferencials respecte a altres laboratoris, i permet fer les practiques gràcies a la generositat de les persones que formalitzen en vida la donació del cos a la nostra facultat i que ho fan acceptant i signant un document aprovat pel Comitè d’Ètica de la UAB.

Direcció a càrrec:

Santiago Jose Ramon y Cajal Agüeras

Objectius de desenvolupament sostenible les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) globals per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. La nostra feina contribueix als següents ODS:

  • ODG 3 – Bona salut i benestar
  • ODG 10 – Reducció de les desigualtats
  • ODG 12 – Consum i producció responsables
  • ODG 14 – Flora i fauna aquàtiques

Fingerprint

Consulta la producció científica de Departament de Ciències Morfològiques. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs dels membres d’aquesta organització. Junts formen un fingerprint únic.

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.