Projectes per any
Perfil d’organització
Perfil de l'organització
El CERTA-UAB és grup d’investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que des de l’any 1993 ens especialitzem en la innovació i transferència de coneixement en l’àrea de l’agroalimentació, i més específicament en la Tecnologia dels Aliments.
El CERTA-UAB està acreditat per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, com a desenvolupador de tecnologia TECNIO. Aquest segell ens identifica com a grup líder a Catalunya per a la generació de noves tecnologies i la seva transferència a l’empresa, ja sigui a través de la realització de projectes d’R+D, o a partir de l’aplicació directa de les tecnologies desenvolupades.
Direcció a càrrec:
Antonio José Trujillo Mesa
Línies de recerca
- Línies de recerca:
- Seguretat Alimentària: Control de neteja i desinfecció de les superfícies. Tecnologies emergents per garantir la seguretat alimentària. Microorganismes patògens i de deteriorament d’interès en la indústria alimentària.
- Processament i Control d’Aliments: Disseny de processos combinats. Desenvolupament de sensors òptics per al control del procés alimentari. Processament d’aliments líquids / fluids per llum ultraviolada. Processament d’aliments per alta pressió hidrostàtica. Processament d’aliments líquids mitjançant homogeneïtzació per alta pressió.
- Qualitat i Innovació Alimentària: Desenvolupament de productes alimentaris millorats nutricionalment. Aliments per a grups de població amb necessitats especials. Sistemes d’alliberament de compostos bioactius. Valorització dels sots-productes alimentaris.
Fingerprint
Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys
Perfils
-
Marta Capellas Puig
- Departament de Ciència Animal i dels Aliments
- Centre d’Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologia dels aliments (CIRTTA)
Persona: Adscripció a recerca, Professorat titular d'universitat
-
Manuel Castillo Zambudio
- Departament de Ciència Animal i dels Aliments
- Grup d'Optimització i Control del Processament d'Aliments per a la Indústria 4.0; OPTIpro4.0
- Centre d’Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologia dels aliments (CIRTTA)
Persona: Adscripció a recerca, Catedràtic/a contractat/da doctor/a
-
Victoria Francisca Ferragut Perez
- Departament de Ciència Animal i dels Aliments
- Centre d’Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologia dels aliments (CIRTTA)
Persona: Catedràtic/a d'universitat, Adscripció a recerca
-
PATHFOOD: Creating a Sustainable Functional Food Chain: A Pathway to EU Climate Neutrality and Improved Health
Sánchez Martín, M. J. (PI), Boada Romero, R. (Investigador/a), Trujillo Mesa, A. J. (Investigador/a), Llugany Olle, M. (Investigador/a) & Ferragut Perez, V. F. (Investigador/a)
1/09/24 → 31/10/27
Projecte: Projecte Internacional de Recerca
-
FUNCIONALIZACION DE PROTEINAS ALTERNATIVAS MEDIANTE LA APLICACION DE TECNOLOGIAS DINAMICAS DE HOMOGENEIZACION Y ULTRASONIDOS
Trujillo Mesa, A. J. (PI), Ferragut Perez, V. F. (Co-Investigador/a Principal), Capellas Puig, M. (Investigador/a), Juan Godoy, B. (Investigador/a), Saldo Periago, J. (Investigador/a) & Toldrà Alegret, M. (Investigador/a)
1/09/24 → 31/12/27
Projecte: Projectes i Ajuts a la Recerca
-
pHotoYOGURT: VALIDACION INDUSTRIAL DE UN SENSOR OPTICO DE PREDICCION DE PH EN YOGUR
Castillo Zambudio, M. (PI), Trujillo Mesa, A. J. (Investigador/a) & Ocaña Xaubet, L. (Tècnic)
5/02/24 → 2/06/26
Projecte: Projectes i Ajuts a la Recerca
Producció científica
-
Evaluation of Ultra-High Pressure Homogenization Treatments to Ensure the Microbiological Safety and Immunoglobulin Preservation in Donor Human Milk
Jalali, K., Pastor-Villaescusa, B., Flores-Rojas, K., Pleguezuelos, V., Pérez-Cano, F. J., Franch, À., Trujillo, A.-J., Hernández Herrero, M. M. & Roig Sagués, A. X., 9 d’abr. 2025, In: Foods. 14, 8, 1310.Producció científica: Contribució a revista › Article › Recerca › Avaluat per experts
Accés Obert -
Comparison of Gamma-Oryzanol Nanoemulsions Fabricated by Different High Energy Techniques
Jaime-Báez, R., Saldo Periago, J. & González-Soto, R. A., 17 de jul. 2024, In: Foods. 13, 14, 2256.Producció científica: Contribució a revista › Article › Recerca › Avaluat per experts
Accés Obert -
Efectos de la transformación lechera hacia leche A2 sobre las características de coagulación de la leche
Juan Godoy, B. & Trujillo Mesa, A. J., 2024, In: Frisona española. 44, 259, pàg. 48-51 3 pàg.Producció científica: Contribució a revista › Article › Recerca › Avaluat per experts
Tesis doctorals
-
ESTUDIO DE LA INCIDENCIA DE AFLATOXINAS, ZEARALENONA Y DESOXINIVALENOL EN EL ARROZ PRODUCIDO EN LAS PRINCIPALES ZONAS ARROCERAS DE COLOMBIA
Rojas Contreras, O. L. (Autor), Ramón Ovidio, G. R. (Director/a) & Roig Sagues, A. X. (Director/a), 16 de març 2021Tesi d’estudis: Tesi doctoral
-
Aplicación de las altas presiones hidrostáticas a la elaboración de queso de cabra
Buffa Dunat, M. N. (Autor), Guamis Lopez, B. (Director/a) & Trujillo Mesa, A. J. (Director/a), 30 de set. 1999Tesi d’estudis: Treball conduent a obtenció de DEA
-
Sistemas ópticos para la detección de biofilms de microorganismos patogénicos en superficies de la industria: retos en su desarrollo e implementación
Medina Pizarro, J. (Autor), Ripollés Àvila, C. (Director/a) & Castillo Zambudio, M. (Director/a), 10 de set. 2022Tesi d’estudis: Tesina (TFM)