Centre d'Estudis sobre Dictadures i Democràcies (CEDID)

  • Adreça postalMostrar al mapa

    Parc de Recerca de la UAB

    08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

    Espanya

Perfil d’organització

Perfil de l'organització

El Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies (CEDID) és un Centre d’Estudi i Recerca de la UAB format per més d’un centenar d’investigadores i investigadors de diferents disciplines –història, filologia, politologia, comunicació, sociologia, economia, dret–, la majoria dels quals estan adscrits a diversos departaments o grups de recerca de la UAB, per bé que també en formen part professors i investigadors d’altres universitats catalanes i d’altres territoris. Constituït el 2001 amb el nom de Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID), el seu caràcter interdisciplinari va permetre aplegar en un únic centre de recerca una part molt notable de la investigació desenvolupada a Catalunya sobre aquell període històric. Amb el pas dels anys, les línies de treball científic impulsades des del centre van experimentar una progressiva ampliació temàtica i cronològica i van adquirir una creixent dimensió internacional, amb particular atenció a processos històrics comparables esdevinguts en altres països d’Europa i Amèrica Llatina. Aquest eixamplament substancial dels àmbits de recerca del centre es va reflectir el 2017 en l’adopció del seu nom actual.

Al CEDID hi estan integrats el Grup de Recerca sobre Dictadures i Democràcies -GReDD (abans GREF)-, el Grupo de Estudios del Exilio Literario –GEXEL– i el Grup de Recerca en Història Actual –GReHA–, a més de nombrosos investigadors que encapçalen altres grups o en formen part, o bé desenvolupen la seva recerca de manera individual. D’altra banda, el CEDID té relacions de col·laboració permanent amb el Servei d’Informació Bibliogràfica i de Documentació d’Història, Llengua, Literatura i Art de Catalunya –Sibhil·la– i el Centre Documental de la Comunicació –CEDOC–, tots dos de la UAB.

Direcció a càrrec:

Pau Casanellas Peñalver

Objectius de desenvolupament sostenible les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) globals per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. La nostra feina contribueix als següents ODS:

  • ODG 8 – Treball digne i creixement econòmic
  • ODG 10 – Reducció de les desigualtats
  • ODG 14 – Flora i fauna aquàtiques
  • ODG 16 - Pau, justícia i institucions fortes

Fingerprint

Consulta la producció científica de Centre d'Estudis sobre Dictadures i Democràcies (CEDID). Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs dels membres d’aquesta organització. Junts formen un fingerprint únic.

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.