Biomolecular Microbiology Group

Perfil d’organització

Perfil de l'organització

El grup de Microbiologia Biomolecular té com a objectiu entendre els mecanismes d'infecció bacterians i com el cos humà es defensa contra aquestes infeccions. La nostra investigació està centrada en la identificació i caracterització d'interaccions moleculars entre l'hoste i els microorganismes, tant patògenics com comensals. En el camp dels bacteris patògens, estudiem com aquests microorganismes interaccionen amb les cèl·lules humanes i com la immunitat innata lluita contra les infeccions. D'aquesta manera aconseguim identificar i dissenyar molècules que ajudin a combatre les infeccions bacterianes. D'altra banda, també estudiem com els bacteris de la microbiota interactuen amb l'hoste, quines diferències hi ha entre la interacció amb l'organisme respecte als patògens i com la disfunció de la microbiota està lligada a les malalties humanes. Aquests coneixements ens han permès, per exemple, dissenyar noves teràpies antibiòtiques pel tractament infeccions  multiresistents.

Direcció a càrrec:

Marc Torrent Burgas

Línies de recerca

  • Línies de recerca:
  • Harnessing host-pathogen interaction networks to revolutionize antibiotic development
  • Antimicrobial peptides as game-changing alternatives to conventional antibiotics
  • Innate immunity ribonucleases
  • Selective cleavage of non-coding RNA in the design of novel antimicrobial agents
  • The dynamic interplay between microbiota and the host: how dysbiosis can trigger debilitating diseases

Objectius de desenvolupament sostenible les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) globals per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. La nostra feina contribueix als següents ODS:

  • ODS 3 - Bona salut i benestar
  • ODS 13 - Lluita contra el canvi climàtic

Fingerprint

Consulta la producció científica de Biomolecular Microbiology Group. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs dels membres d’aquesta organització. Junts formen un fingerprint únic.

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.